Jymden

Enkelt hemlagat fågelbad

Detta DIY -fågelbad är tillräckligt enkelt för alla att skapa, och det är också billigt!
Jag ville installera ytterligare ett fågelbad i min bakgård i vår för att locka fler fåglar. Men som med många saker är det inte så enkelt att hitta ett fågelbad som uppfyller räkningen och inte är för dyrt. Jag visste exakt vad jag ville: något enkelt att rengöra, ekonomiskt, unikt och tilltalande. Jag bestämde mig för ett primärt och anpassningsbart DIY fågelbad som alla kan skapa.

Material:

  • 3 stavar (antingen 1-tums doweling, 34-tums metallrör eller gamla kvaststickhandtag), var och en cirka 3 fot lång
  • Måla utåt
  • I bassängen (helst en med sluttande sidor, maxdjup på 3 tum och en texturerad yta för ljudfot)
  • Med hjälp av en hammare eller klubba
  • en skrotbit

Steg-för-steg-procedurer:

Första steget

Beroende på hur långt du behöver för att gräva stavarna i marken för stabilitet, skär dem till önskad längd. Om jorden är lös och sandig måste du sjunka dem djupare än om det är hård lera. Jag upptäckte att 3 fot var den idealiska längden.

2: a steget

Stavarna ska målas. Om du använder en metallledning, se till att rengöra den med ett avfettningsmedel för att bli av med eventuellt fett och smuts. Tillåt fullständig torkning.

3: e steget

Välj en plats för ditt fågelbad. Det är bäst att hitta en skuggig plats med angränsande buskar eller träd för skydd. Se till att du kan se badet från ditt föredragna fågelskådningsfönster för bästa upplevelse.

För att skapa en stabil bas, slå stavarna i jorden i ett triangelarrangemang. Avståndet mellan stavarna bestäms av storleken på bassängen du väljer.

4: e steget

Placera bassängen ovanpå stavarna är en bra idé. Fyll skålen halvvägs med vatten och se till att botten är jämn. Om vattnet inte är jämnt, justera stångdjupet tills det är. Lägg en eller två stenar i vattnet så att fåglarna får en abborre samtidigt som skålen hålls på plats. Kom ihåg att rengöra och fylla på ditt DIY fågelbad regelbundet!