Jymden

Hur man får fåglar att besöka ett fågelhus

Det är kul att titta på häckande fåglar. Lär dig hur man lockar fåglar till ett fågelhus och vilka fåglar häckar i hus med dessa fem expertrekommendationer.

Att sätta upp ett fågelhus och ha ett par fåglar väljer det som sitt hem för att uppfostra sina ungar är en av de roligaste fågelskådningsupplevelserna. Men det är inte så enkelt som att “bygga det, och de kommer” när det gäller att bygga ett framgångsrikt fågelhus. Det finns flera viktiga aspekter att tänka på om du vill locka fåglar till ditt fågelhus.

Många vanliga bakgårdsfåglar, såsom kardinaler, orioler och guldfinkar, använder inte hus. Men tillräckligt många vanliga fåglar häckar i fågelholkar för att motivera att man sätter upp några få för att se vad som händer.

Omkring 30 fågelarter är hålrumsbo i varje del av landet, vilket innebär att de också kommer att använda ett fågelhus. De vanligaste fåglarna häckar i hus inkluderar blåfåglar, lila martiner, hushåll, kycklingar, trädsvalor och sparvar. Det är också möjligt att locka till sig fåglar som vedänkor, skrikugglor, hackspettar, mejser och nötkött.

Kolla in dessa sex beprövade metoder för att locka till sig häckande fåglar.

Välj en bra häckningsplats

Varje fågelart har olika krav på livsmiljöer, inklusive platsen där de ska lägga sina ägg. Ett blåfågelhus, till exempel, bör placeras i ett område som vetter mot eller omges av öppna fält, där insekterna de äter och matar till sina ungar är rikliga. Chickadees, å andra sidan, är den polära motsatsen. De älskar hem som är omgivna av ett snår eller en lund med små träd och buskar. Hushållen föredrar att hänga boet från ett litet träd på ett mer öppet område. Lila martins gynnar lägenheter uppe på en hög stolpe mitt på en gräsmatta eller ett öppet fält. Och trädsvalor föredrar att vara nära vatten, där de kan äta och äta sina unga vatteninsekter.

Välj en lämplig Birdhouse Design

Olika fågelarter kräver olika typer av fågelhus utöver unika inställningar. Lila martiner föredrar att bo i flockar av andra medlemmar av deras art. Som ett resultat är ett hem i lägenhetsstil eller många häckande kalebasser de perfekta alternativen. House wrens gillar att bo i små, isolerade hus utan andra wrens runt. Bluebirds behöver enrumshus som ligger 50 till 75 meter från varandra. Trä är det mest utmärkta materialet att använda för alla stilar i fågelhuset. Bostäderna ska också målas eller färgas i en jordton och ha ventilation runt ovansidan och dräneringshål i botten. Å andra sidan är lila martinhus ofta tillverkade av aluminium (eller torkade kalebasser) och målade vita för att reflektera värme. Lär dig hur du gör ett DIY -fågelhus av en enda bräda.

Dra fåglar till rätt storlek på fågelhuset

Små fåglar, å andra sidan, kräver små hus, medan jättefåglar kräver stora hus. Hushållen föredrar en byggnad som är 8 tum lång med en 4-till-6-tums grund, medan kycklingar föredrar ett hem som är 8 tum högt med en 5-till-5-tums bas. Bluebirds vill ha mer utrymme, så en låda som mäter 5-1/2 x 5-1/2 tum och står 10 tum lång. Så här gör du ett bluebird -hus. Träänder och skrikugglor kräver stora bostäder, som mäter 10 x 10 tum och står 24 tum långa.

Kontrollera storleken på ingångshålet

Storleken på ingångshålet är en kritisk faktor när du väljer rätt hus för de häckande fåglar du vill locka. För mer information, se det här praktiska fågelhuset -diagrammet. Den mindre ingången som krävs för husvred är 1-1/8 tum. Eftersom nästan inga andra fåglar får plats genom en så liten bländare kommer konkurrerande bo också att hålla sig borta. En oval dörröppning som är 4 x 3 tum och ungefär 20 tum ovanför hemmagolvet lockar till ankor och skrikugglor. Den ovala ingången avskräcker rovdjur som tvättbjörnar. Chickadees, tufted titmice och nuthatches kan passa genom ett 1-1/4-tums hål, medan bluebirds kräver cirka 1-1/2 inches. Ta en titt på dessa ovanliga fågelhus som fåglar kommer att använda.

Fågelhuset måste hängas upp på lämplig höjd

Den tredje övervägningen är att häckande fåglar väljer olika höjder för sina hem. Lila martinbostäder måste vara 15 till 20 fot över marknivå. Träänder och skrikugglor kräver till exempel hem som är 12 till 40 fot höga. Säkra huset till en stolpe 5 till 8 fot över marken för blåfåglar. House wrens älskar dem som hänger från ett träd 6 till 10 fot över marken. Chickadees föredrar att bygga sina bon i byggnader som är 4 till 8 fot över tjocklekgolvet.

Inte alla fågelhus kommer att lyckas, även om du följer dessa fem riktlinjer. Det bästa rådet för att locka fåglar till ett fågelhus är att tillhandahålla en mängd olika bostäder. Då kommer häckningssäsongen, du kommer sannolikt att ha några bevingade invånare att uppskatta. Ta sedan reda på när det är dags att rensa ut dina fågelhus.