Jymden

Gör ett Hummingbird Mister Birdbath hemma.

Traditionella fågelbad kan vara komplexa för kolibrier att använda. Gör istället en kolibri -herre som en fristad för dessa små juveler att tvätta och leka.

Kolibrier kan kämpa för att bada i vanliga fågelbad, men de älskar att flyga i dimman! Detta DIY -fågelbad ger den perfekta miljön för kolibrier att tvätta och leka. Dekorera denna kolibrier för att komplettera din uteplats, och luta dig sedan tillbaka och vänta på att kolibrier ska upptäcka den!

Med dessa 10 professionella tips kommer du att kunna locka kolibrier.

Hummingbird Mister är tillverkad av följande material:

  • 2 otrådade 1/2-in. PVC-rör, 14 tum. Och 15 tum långa 1 bit gängade 1/2-in. PVC-rör, 14 tum och 15 tum lång 5-gallons plastbehållare, ungefär 20 x 16 x 12 tum 18-tums PVC-rör med två 1/2 tum PVC-armbågar
  • 1 1/2 tum PVC-rörlock
  • Stålull med PVC -cement
  • Pump som kan sänkas ned
  • Stenar av varierande storlek
  • 1 adapter (1/2-in. Hona till 5/8-in. Hane)
  • tre herrar
  • Spraya primer, färg och ett sista lager lack.

Steg-för-steg-instruktioner för Hummingbird Mister:

Första steget

Börja med att klippa PVC -röret som inte är gängat. (Rörskärare eller en handsåg kan användas.) För vänster ben behöver du en 14-tums bit och en 15-tums bit för toppen. Borra ett hål i mitten av 15-in. del för övre mister och två hål för under misters. Sprutornas storlek bestämmer storleken på de hål du borrar.

2: a steget

Det högra benets tredje bit PVC bör träs i båda ändarna. Denna bit var troligtvis förskuren till en längd av 18 tum. Du vill klippa ner den till cirka 12 tum, men först mäta. Anslut adaptern till det gängade rörets ände och pump. Placera locket på vänster ben under tiden. Höj båda benen till samma höjd. Gör ditt snitt genom att markera det övre högra benet så att det matchar längden på det vänstra benet. (När du är klar har du ett gigantiskt U.)

3: e steget

Det är dags att ansluta alla VVS -delar. Stålull ska användas för att massera ändarna på PVC -röret och insidan av PVC -armbågarna och kåporna. Detta kommer att underlätta vidhäftning av delarna. Ta bort dammet från elementen, applicera PVC -lim på rörets utsida och fäst armbågarna och locket. Se till att hålen du borrade är vända upp och ner. Ge tid för limmet att torka.

4: e steget

Ta bort sprutor och adapter från rören och använd stålull för att slipa rören lätt. Börja med att applicera ett lager primer på röret och låt det torka. Om det behövs fyller du också behållaren. Måla rören och behållaren med den färg du väljer när grundningen har torkat.

Det är dags att bli uppfinningsrik nu när basfärgen är torr. Akrylfärg kan användas för att skapa blommor eller någon annan design. Spraya ditt arbete med en klar matt finish spray när det är klart.

5: e steget

Det är nu dags att sätta misterna på plats. Applicera en mängd cement på ärtor i misters bas med en tandpetare. Ge tid för limmet att torka. Se till att inga sprutöppningar täpps till när du sätter i de borrade hålen.

6: e steget

Anslut rörledningen till pumpen med adaptern. (Du kan behöva lägga till trådtätningstejp om tätningen inte är tillräckligt tät.) Placera små stenar eller tegelstenar inuti behållaren för att hålla dem på plats.

7: e steget

Tillsätt vatten till din nya kolibri och placera det nära dina kolibriers favoritmatare eller blommor. Njut av!