Jymden

Fågelobservatorier

Även om vi ser fåglar här året runt, varierar vad vi ser under hela året. Will County och norra Illinois är hem för flera fågelarter som spenderar hela året här snarare än att migrera söderut på vintern, men många arter, särskilt de som äter insekter, vandrar söderut på vintern, sa Bryerton. Vårt område är också hem för flera fågelarter som häckar och häckar längre norrut och vandrar hit den kallaste delen av året.

VAD SÖKER DU VINTEREN?

Några av fåglarna i vårt område året om kan vara lite mer märkbara mot den ofta grå bakgrund som vintern ger. Den ljusa fjäderdräkten från både kardinaler och blå jays kan till exempel fånga ögat mot den tråkiga vinterhimlen, men de är inte de enda invånarna året runt. Hackspett finns också runt hela året, men är ofta lättare att upptäcka på vintern, sa Bryerton, oavsett om det beror på att träden är kala eller för att deras varumärkeshackningsljud är mer märkbart under de lugna vintermånaderna.

Var dock uppmärksam på att en del av våra invånare året om ser annorlunda ut på vintern än under de varmare delarna av året. Ta till exempel guldfinken. De manliga guldfinkarna är ljusgula, nästan kanariliknande, under våren och sommaren, men på vintern har de en mer tråkig grön-gul färg, sa Bryerton.

Några fågelarter, särskilt den mörka ögonbladen och den amerikanska trädsparven, är bara vinterboende i norra Illinois och därför blir de ofta uppskattade av fågelskådare. Den rostfärgade trädsparven ses ofta närma sig på marken i snötäckta fält, medan den vanligtvis gråplommade juncoen är en skogfågel som ses bland träden, rapporterar Cornell Lab of Ornitology.

Vattenfåglar är också en populär attraktion för vinterfågelskådare, säger Chris Gutmann, anläggningsövervakare för Forest Preserve District’s Four Rivers Environmental Education Center. Under denna tid på året är vårt hem med ett överflöd av vattenfågelarter bortom de alltid närvarande kanadagässen.

Bland vattenfåglarna att hålla ett öga på är fusioner, vanliga guldögon, buffelhuvuden och scaups, sa Gutmann. En extra bonus är att vintern är tid för vissa typer av vattenfåglar, vilket innebär att deras färger är ljusare och mer iögonfallande.

VAR TITTA

En av de bästa ställena att sätta in butik för vinterfågelskådning är nära öppet vatten, sa Bryerton. Inom Will County skogskonserver finns många sådana fläckar.

Whalon Lake, Monee Reservoir och Lake Renwick är alla utmärkta fågelskådningsplatser. Medan dessa sjöar kan frysa under långa kalla snaps håller aktiviteten hos kanadagäss och andra sjöfåglar dem åtminstone delvis ofrysta under mycket av vintern, sa Bryerton.

KOMMA IGÅNG MED VINTERFÅGELSUR

Medan bristen på lövverk gör det lättare att upptäcka fåglar, måste fågelskådare komma ihåg att det också är lättare för fåglarna att se dig, säger han. “Koppla ihop det med det faktum att fågelskådare är buntade i högljudda vinterrockar och högt krossande snö eller löv under sina stövlar, och fågelskådare upptäcker att det kan vara mer utmanande än vad de trodde att titta på några av de mer blygsamma arterna.”

Att hålla dina fågelmatare välfyllda för vintern eller veta ett bra ställe att hålla ett öga på fågelmatare – även från inomhusvärmen – ger också goda fågelskådningsmöjligheter.

Många av fåglarna här för vintern äter mer sannolikt från matare eftersom de inte är insektsätare, sa Bryerton. När marken är täckt av snö ger fågelmatare en lätt matkälla.