Jymden

Fågelbad Tips för vinterfåglar

Vinterfåglar kräver också vatten, men fågelbad fryser ofta över. Lär dig hur du ger vatten till fåglar till en låg kostnad under vintern.

Även på vintern är vatten en fantastisk metod för att locka fåglar till din gård. Vanligtvis räcker det med en maträtt eller keramisk skål, men läsarna har gett några utmärkta förslag för att hålla fågelbad tillgängliga under vintern. Här är våra fem bästa val.

Jag skapade mitt uppvärmda fågelbad genom att klä en 5-gallers hink med en gammal matta och fylla den halvvägs med grus. Efter det monterade jag ett ljusuttag med en 60-watts glödlampa i hinken och toppade den med en vattenfat. (Var försiktig så att du inte stänker in vatten i uttaget.) Använd ett GFI -uttag hela tiden.) Eftersom ljuset värmer berget fryser inte vattnet i skålen. —Topeka, bosatta i Kansas, Larry Vink

Även om jag inte har ett uppvärmt fågelbad ger jag fortfarande vatten till mina vinterfåglar under vintermånaderna. När vattnet i mitt fågelbad fryser på morgonen häller jag varmt vatten över det. Detta lossnar snabbt och jag tar enkelt bort isen från fågelbadet. Efter det fyller jag det med varmt vatten. När det är kallt ute gör jag detta flera gånger under dagen. —Elkridge, bosatta i Maryland Sherry Schoberg

På vintern fyller jag en metallhink med het aska från min eldstad för att erbjuda vatten till fåglar. Jag tar sedan askan utomhus och lägger den i en metallform ovanpå hinken, som jag fyller med vatten. Under lång tid skyddar askan vattnet från att frysa. —Garfield, Arkansas bosatta Erma Evans

På en fat omedelbart nedanför ett fönster lade jag en skål fylld med vatten. Jag öppnar fönstret, tar bort isen som samlats i plattan och byter ut det eftersom vattnet fryser snabbt. Det är bekvämt, och fåglarna uppskattar den extra ansträngning jag lagt ner. – Boyceville, bosatt i Wisconsin, Margaret Retz

Jag fyller en ytlig metallpanna med vatten och sätter en bilreparationsljus under den för att vattna vinterfåglarna. Den hålls tinad av en 60-watts glödlampa. – Douglasville, bosatt i Georgia, Diana Austin