Jymden

Växande fågelfrön

Fåglar kommer att flockas till din bakgård om du har växter som gör att du kan skörda frön.
Växter kan mycket mer än att bara producera vackra blommor. Varför inte få ut det mesta av din trädgård genom att odla växter som ger mat åt fåglar? Här är åtta fantastiska blommor som erbjuder frön till fåglar.

Susan med svarta ögon (Rudbeckia, zonerna 3 till 9)

Fåglar gillar denna trädgårdsklassiker. Den konventionella svartögda Susan har mörka kärnor och ljusgula blommor, men det finns nu många fler alternativ. För sommaren till hösten blommar, plantera i bred sol till ljus nyans.

en lysande start (Liatris -arter, zonerna 3 till 9)

Gayfeather är ett vanligt namn för denna växt bland trädgårdsmästare. Om du ser en amerikansk guldfink som håller fast de lila spikarna på detta blomhuvud, var inte chockad. Den blommar på sommaren och växer upp till 5 fot i full till delvis sol.

Coreopsis är en växt som växer i släktet (Coreopsis, härdigheten varierar beroende på sort)

Det är inte utmanande att hitta flerårig eller årlig coreopsis (även känd som tickseed) som kommer att trivas i din trädgård. Det är en torka-tolerant superstjärna blommar från sen vår till sensommar, så plantera den i helt ljus och motstå impulsen att övervattna den.

kosmos (Cosmos bipinnatus, årlig)

Denna skönhet med låg underhåll verkar för vacker för att vara exakt, med sina vackra tusensköna-formade blommor. Odla enkla eller dubbla blommor i full sol från sommar till sen höst, och du har blommor (och frön att dela med dina fjäderiga vänner).

Solrosor från Mexiko (Tithonia rotundifolia, årlig)

Mexikanska solrosor har ljusa orange blomhuvuden som sticker ut på vilken gård som helst. Denna sol- och värmeälskande växt misstas ofta för en zinnia, men den håller sin egen när det gäller att locka fåglar.

Coneflower (lila) (Echinacea purpurea, zoner 3 till 9)

Fåglar kommer att sluka kottarna på denna favorit i bakgården. Lila, rosa, vit, gul och orange är bara några få färger tillgängliga i nya typer. Plantera i stort ljus från mitten av sommaren till början av hösten för bästa resultat.

Hirse av lila majestät (Pennisetum glaucum ‘Purple Majesty, årlig)

Det är en nykomling i växtvärlden, men fåglar har tagit tag i det snabbt! Växten är 4 till 5 fot lång, med en blomstam som ger ytterligare en fot goda godis för fåglar. Från vår till höst, växa i solen eller skuggan för fantastiskt lövverk.

Solros är en typ av blomma (Helianthus annuus, årlig)

Utan denna traditionella fågelmagnet kommer du inte att kunna utveckla ditt frö. Flera sorter väljer från, med storlekar från 2 till 15 fot långa och nyanser från gult till rött. För sommaren och hösten, växa i full sol.

Safflor är en enkel att odla blomma som fåglarna älskar. Även om fåglarna inte planterar det åt dig, är allt du behöver göra på våren att peta några kärnor från din fröblandning i marken ungefär en tum djup. När växten blir äldre blir safflorns löv piggigare. Odla växten i en avslappnad säng med blå larkspur, ungkarlsknappar, kosmos, ringblommor och andra lättskötta, självsådande ettåriga som blå larkspur, ungkarlsknappar, kosmos, ringblommor och andra självsådande ettåriga för att rädda dina fingrar.

Kardinaler, jays, chickadees, mejser, finkar, infödda sparvar och duvor kommer att undersöka även en liten plantering under hösten och vintern.