Jymden

Jymden.nu

Fåglar, fåglar, fåglar!

Genom historien har det alltid varit vanligt att folk haft en fascination för fåglar. De kan vara vackra, söta eller majestätiska. Ett exempel på det är att USA:s nationella symbol är den vithövdade havsörnen. Den symboliserar någonting majestätiskt som nationer gärna vill symboliseras vid.

bird-2

Man brukar räkna med att det finns ungefär 10 000 olika fågelarter i världen. Med andra ord kan du som fågelintresserad förmodligen aldrig bli helt fullärd vilket betyder att du alltid kommer ha någon ny fågelsort du kan lära dig. Det betyder också att dina möjligheter till att se nya fåglar kommer att vara i princip oändlig även om vissa så klart är väldigt sällsynta, vilket bara gör det mer spännande.

Fågelintresserade kan skilja sig åt, de flesta har ett generellt intresse för fåglar men det största intresset brukar gälla för fåglar som är mer sällsynta. Att få syn på en fågel som är sällsynt är en kittlande erfarenhet, speciellt med tanke på allt jobb som vanligtvis krävs innan fågelskådaren får syn på den speciella fågelarten.

Svanen är ett exempel på en fågel som folk främst brukar se som vacker. De bidrar med en speciell stämning där de simmar runt i vackra sjö- och dammiljöer och svanen är en internationell symbol för kärlek.

Många har också fåglar i sitt hem, då rör det sig oftast om undulater eller papegojor. Husdjuren blir en viktig del av hemmet då de lever länge och ständigt verkar vilja göra ljud ifrån sig. Även om många fågelskådare inte alls ser samma charm i att ha en fågel hemma som att se dem i sitt naturliga habitat. Det är helt enkelt inte samma sak.

Klart är i alla fall att fåglar berör många. Fågelskådare brukar vara väldigt fanatiska över sin fågelskådning och planerar gärna sina semestrar med häckningssäsonger i tankarna. Fågelskådning för ett visst lugn med sig och att man får dela sitt intresse med andra fågeltokiga bidrar till en härlig gemenskap.