Jymden

Jymden.nu

Inomhushobbyer vid dåligt väder

När det är riktigt dåligt väder kanske inte motivationen för att bege sig ut i naturen i flera timmar är särskilt lockande, kanske är det då bättre att skjuta upp det till en annan dag. Ta vara på dagen ändå och ägna dig åt någon av alla roliga inomhusaktiviteter som finns. Det finns många fler sorters aktiviteter du kan ägna dig åt än bara att slå på en film. Varför inte göra något kul i sällskap med någon annan? Olika typer av sällskapsspel är ett perfekt sätt att spendera en regnig och kall dag. Det är också ett utmärkt sätt att umgås med andra och blanda ett intressant spel med samtal, kanske över en kopp te.

BackgammonMonopol är ett populärt brädspel som så gott som alla känner till och har provat någon gång. Se dock till att ni har tid när ni spelar det, ibland kan spelen bli väldigt långa men det adderar bara till spelupplevelsen. Vinn genom att göra smarta investeringar och skaffa dig ett monopol på de affärsmöjligheter som spelet erbjuder. Om du har spelat Monopol ofta kan du testa dina kunskaper om spelet på SvD.

Uno är också ett kärt spel. Det är enkelt att spela och inte alltför komplicerat. Det går ut på att bli av med sina kort genom att antingen lägga rätt färg eller rätt nummer. Det finns också några regler som gör det hela mer intressant och som kan göra att spelet vänder snabbt. Glöm bara inte att säga uno! när du bara har ett kort kvar.

Poker är ett annat kortspel som blivit något av en klassiker när det kommer till sällskapsspel. Om du inte har några att spela med just den dagen har pokern dessutom den fördelen att spelet finns även som nätpoker. Där har du också möjlighet till att vinna pengar. Nordicbet är ett exempel på en sida som har en väl fungerande pokertjänst. Många tycker att nätpoker är roligare än vanlig, då du bland annat kan lyssna på den musik du vill lyssna på, spela flera spel samtidigt eller kunna koncentrera dig på spelet istället för att behöva vara social. En bonus är också att dina vänner inte tar illa upp när du tar hem storkovan.